söndag 28 augusti 2022

Vecka 34. Sälj & Köp

Vi hintade igår om att vi ökat arbetet med att strukturera om vår tillväxtportfölj. CTT Systems har länge gått sidledes i en kanal strax över vår breakeven. Vi väljer att ta ut vår mindre vinst för att istället bevaka aktien inför senare uppgångar. Vi tar också 25% i Latour som av misstag råkade komma in i portföljen när smårävarna utökade sina investmentbolag. Gäller att kolla till vilken portfölj vi köper...

I Embracer vill vi skydda en uppgång på 10 gånger. Vi gillade inte att BB-bandet vek ned och sålde ut oss på 70 kr, vilket hittills visat sig vara rätt beslut. Även Embracer finns kvar på bevakningslistan för framtiden. 


Vi har ju fått loss lite pengar i utdelningsportföljen efter uppköpen av Match och Vegas. Det innebär ju samtidigt tyvärr förlust av fina utdelningar. Vi tog därför i veckan rygg på Aktiespararna som köpt Handelsbanken till sin avkastningsportfölj. De finner att banken delar ut 5 kr i år, men tror på höjd utdelning till 7 kr nästa år. SHB får därmed komplettera våra tidigare banker SEB och Nordea. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst