lördag 27 augusti 2022

Vecka 34. Ny börsbotten i sikte?

Börserna har varit på reträtt i stort sett hela veckan och avlutades i blodrött efter Powells tal i Jackson Hole. En blodröd börs är för övrigt inte en nedgång på ynka 1% som Expressen försökte få det till vid ett tillfälle under sommaren. Däremot antar vi att bilden nedan från i fredags illustrerar tillståndet?


Efter att ha letat setups under sommarens upprekyl, men endast agerat i SOBI, så innebär den nya återupptagna nedåttrenden att vi åter blir helt defensiva. Canslim investering görs i upptrend och helst ovan 200MA. Där är vi definitiv inte. Istället har vi dels börjat tömma den Magiska portföljen eftersom det är den tid på året då vi byter ut våra innehav, dels i samma veva passat på att sälja några andra aktier där vi önskat säkra vinst.  

Ett undantag finns dock. Vi har samtidigt gjort ett nytt inköp till utdelningsportföljen.

Förhoppningsvis hinner vi återkomma med en lite utförligare redovisning av detta under morgondagen.

Förutom den nya negativa synen som tagit över går vi snart in i september, en sällan kul börsmånad. "Köp till sillen och sälj till kräftorna" verkar funkat bra i år. Själva försöker vi följa börstrenden och hitta tecknen på vändningar. Antalet distributionsdagar har dock varit få i rallyt. Å andra sidan har även volymen varit tunn. 

Om vi ändå ska blicka framåt, så ser vi en potential på nedgång till omkring 700 i OMX PI. Det utgår ifrån att index nu återgår under 50 DMA och åter in i den fallande trendkanalen. För att bottna cirka 20% under 200 DMA, likt vid tidigare bottnar. Förhoppningsvis börjar börsen då inprisa bättre tider och vi kan leta efter en vändning uppåt? 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst