söndag 7 augusti 2022

Vecka 31. Köper SOBI, Säljer Profoto, Gillar Paradox

 Vi fortsätter att strukturera om vår tillväxtportfölj mot att åter gå i utökad canslim inriktning. I veckan fick Profoto lämna. Vi tycker visserligen rapporten förra veckan var okej, men trenden i aktien går tillsvidare i fel riktning, så i canslim anda väljer vi att minimera förlusten, samtidigt som vi behåller profoto på vår bevakningslista för eventuellt kommande baser.



Paradox som avancerade starkt efter Q3 förra året, men som därefter haft en sidledes rörelse, kom med en fin rapport där reaktionen hittills varit positiv. Vi ligger bra till i aktien och stannar kvar och hoppas på en rörelse över årshögsta.


 SOBI finns med i vår portfölj sedan tidigare, men vi adderade i veckan till vår position i ett tidigt "handtag" (för tidigt?). SOBI har även fått ett flertal höjda riktkurser den senaste tiden, även om det inte har något att göra med vår utökade position. Vi hoppas den positiva trenden fortsätter i SOBI (hälsovård) även om marknaden i övrigt skulle bromsa in, men sätter förstås numera en stopp på nedsidan.    



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst