söndag 31 juli 2022

Vecka 30. Postanalyser Hexatronic, SBB, Swedencare

 Visserligen har vi en "follow-thru" dag och en marknad som är i en tillfällig (?) upptrend. Sett till svenska aktier är det dock ännu ont om användbara baser. Hexatronic skulle kunna vara ett undantag med ett utbrott från en halvårslång kopp. Koppen har dock sina brister, bland annat hög volatilitet, stort djup och kilar som pekar uppåt inom basen. Vi väljer därför att avstå tills vidare. 


SBB är en aktie där vi faktiskt räddade en hyfsad vinst tidigare i år. Läser på Avanza att den är mest köpta aktien senaste tiden. Att köpa den aktie som fallit mest brukar sällan vara en god investeringsidé och ligger förstås långt från den canslim filosofi vi åter avser prioritera. Visserligen skulle en beräkning på gamla siffror kunna motivera en betydligt högre kurs om den senaste tidens förluster kan vändas. Nu har vi dock ett nytt marknadsläge och motsvarande strategi blir nog svår att upprepa. Antar att alla nya aktieägare gör någon annan typ av analys? Även så är det svårt att greppa behovet att redan nu rusa in i aktien.


 En aktie vi däremot tycker visar goda fundament inför framtiden är Swedencare som rapporterade i veckan. Även här känns det inte motiverat att rusa in, men att sätta aktien på bevakningslistan och invänta en bra bas tror vi är en god idé. För övrigt har vi kvar position tills vidare, men kan överväga både att addera eller sälja beroende på...

Vi kan samtidigt passa på att göra en postanalys över hur vi skulle hanterat aktien med våra nuvarande strategi (rita in baser, köppunkter, säljsignaler). Vilket förstås är lite enklare i efterhand, men som ändå kan lära oss inför framtiden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar