tisdag 26 juli 2022

Vecka 29. Hur långt går björnrallyt? Rensat ogräs (Sinch, Careium)

Det senaste björnrallyt har nu tagit OMX över 50-dagars medelvärde. Ett medelvärde som varit svårforcerat vid tidigare rallyn. Många bra rapporter kan vara bidragande till den senaste tidens positiva trend. Bland våra egna portföljbolag tycker vi oss sett fina siffror i flera Q2or. Nedan har vi gjort en tabell där vi skiljt agnarna från vetet (Tillväxtportföljen - Sverige).

Återgår vi till OMX ser nästa större motstånd att forcera finna i området omkring 835-839.

Trenden (björn) och den allmänna makro-tanken (kommande/pågående recession) säger samtidigt att vi på sikt har mer att hämta på nedsidan. Vi har också svårt att finna lämpliga set-ups och ligger snarare närmare sälj i vissa aktier.


Med reservation för att vi studerat nedanstående rapporter lite olika ingående, samt att vi bedömt det aktuella läget och i mindre mån framtidsutsikterna. De senare beskrivs för övrigt som osäkra av de flesta VDs. Även om dåtid inte säger något om framtid, så är ju en av våra teorier att bra bolag har större förutsättningar att fortsätta prestera bra jämfört med bolag som inte levererar. 

Några bolag saknas förstås eftersom de ännu inte rapporterat. Saknas gör även Careium och Sinch som fått lämna portföljen under vår pågående ogräsrensning.

😀


😟




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst