onsdag 6 juli 2022

Vecka 26. A & B i toppen på fondernas innehav. AstraZeneca ger nytt utbrott.

En av våra bevakningslistor följer fondernas populäraste aktier. Aktier med starkt stöd av institutioner och fonder är nämligen särskilt intressanta i en canslim-strategi. Tyvärr är det svårt att få tag i bra info om fondernas handel i Sverige jämfört med exempelvis USA. Har någon ett tips så droppa gärna det i kommentarsfältet. Näst bäst blir därför nämnda bevakningslista som manuellt får uppdateras typ kvartalsvis. De fonder vi tittar på i detta fall är de högt rankade medel- och småbolagsfonderna.

Populärast ser fortsatt ut att vara företag med begynnelsebokstaven A eller B. Det innebär exempelvis AAK, Addlife, Addnode, Addtech, Beijer och Bufab. Andra frekvent återkommande namn är Embracer, Hexatronic, Lagercrantz och Trelleborg, samt Vitec.

Vi kan också notera att många fastighetsbolag fallit ifrån listan sedan vår senaste uppdatering. De kan förstås både bero på att fonderna sålt och minskat innehavet eller att innehavet minskat i värde så att det inte längre återfinns bland de största innehaven. Ett undantag som fortfarande finns hos mer än en fond är Wihlborgs.

Att ett bolag finns på den här bevakningslistan gör det inte automatiskt till en av våra köpkandidater, men om andra canslim kriterier faller på plats kan det vara en styrka.

I övrigt fortsätter vi bida vår tid och förbereda oss för nästa bullmarknad. Just nu är det dock svårt att få utväxling på vårt upplägg. En av få aktier som gått mot trenden är Astrazeneca.

Efter en tids konsolidering bröt aktien i förra veckan upp från en dubbelbotten med ett gap. Volymerna ser ut att ligga på rätt ställen, men aktien har idag hunnit lite väl långt upp över köppunkten. Vi är inte heller riktigt säkra på hur vi ska bedöma AZNs vinstutveckling? Vi bör också vara medvetna om att detta är en senare bas i uppgången. Men vill man gå mot björnen är hälsosektorn ett av få ställen att leta på just nu.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar