tisdag 16 augusti 2022

Vecka 32. Nygammal aktiestrategi & ny fart på Medcap?

 Sommaren är snart över och det börjar bli dags att sätta vår uppdaterade aktiestrategi i verket. Det är som aviserat inget lappkast som vi står inför, men ändå. Huvudfokus (både i pengar och tid) blir åter på canslim-modellen. Det bör framförallt medföra att vi tar såväl vinster som förluster betydligt snabbare, men samtidigt lämna utrymme för större uppgångar om aktier spelar ut rätt.

Till det fortsätter vi fylla på i utdelningsportföljen med det långsiktiga målet att utdelningarna ska kunna bidra med en extra månadslön per år när vi går i pension. I förhållande till pension blir det i så fall kanske snarare två extra pensionsutbetalningar.

Magiska portföljen också får löpa på som en kul krydda och motvikt som värdestrategi. För övrigt snart dags för dess årliga omsättning.

Megatrend portföljen avvecklas på sikt och ersätts med ett betydligt färre antal special case. Här tillåts fria tankar, som en produkt vi gillar, en trend vi vill testa, etc. Här finns kanske störst utrymme för utländska bolag? Dock begränsas antalet innehav till typ 10-12, dels för att det inte ska svälla okontrollerat, dels för att tvinga fram omprioriteringar. Som en del tänker vi oss också indexplaceringar enligt en modell vi nu tittar på.

MEDCAP

Vi har följt och äger Medcap som under en längre tid visat en fin fundamental trend och som nu även trendat uppåt prismässigt från kort kopp till en högre bas. Rapporten mottogs initialt positivt, men aktien brottas också med en hel del "overhead supply". Kan den på sikt etablera en ny bas och bryta det motståndet bör nästa steg vara ett ATH? Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst