måndag 6 mars 2023

Utdelningsportföljens fastighetsbolag

 Fastighetsbolagen kämpar med högre räntor och nedskrivningar av fastighetsvärden. För bolag med kassa kan samtidigt det bistrare klimatet ska tillfällen att fylla på bestånden. I utdelningsportföljen äger vi tre aktier med fastighetsanknytning Hufvudstaden, Cibus Nordic, samt preffen i NP3.

Cibus har flaggat för viss sänkning av utdelningen för att skydda sig mot sämre tider. Från 0,99 Euro till 0,9 Euro. Det hindrade oss dock inte från att under sportlovet fylla på med ytterligare några andelar till vår portfölj. Cibus innehav av främst livsmedelslokaler står förhoppningsvis emot hyfsat och kommer sedan tillbaka starkare och större på andra sidan.

Hufvudstaden som sänkte utdelningen under pandemin ökar nu på med ytterligare en tioöring till 2,70 öre. I Q4 finner bolaget att utfallet av koncernens omförhandlingar har varit positivt för kontor och negativt för butikslokaler.

Hittakursvinnare fungerar mindre bra för fastighetsbolag varför vi inte gör några försök till riktkurser denna gång.

Avslutningsvis är räntehöjningar inte bäst miljö för preffar, men samtidigt snittar vi en utdelning på omkring 7,5% i NP3, så hittar bolaget inte på några tokigheter så är vi nöjda att övervintra även här.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst