söndag 26 mars 2023

Vi testar att handla på Lidl...

 ICA-chefen hänvisade till att vi borde utmana "hans" prissättning och COOP-chefen tyckte det var okej att höja priserna i förebyggande syfte eftersom de har ett så bra medlemsprogram. Uppenbarligen vill de båda att vi ska testa Lidl. Affären som säger att de ska utmana de övriga med ett frivilligt prisstopp och vissa kampanjer på utvalda basvaror. Kanske lätt att lova nu när priserna på många råvaror ser ut att sjunka?

Axfood - en annan spelare på matmarknaden

Hur som helst så valde vi idag att göra som cheferna vill. Visserligen börjar väl Lidl kampanj imorgon, så vi var lite tidigt ute, men kanske kunde de erbjuda något pre-kampanjen? 

Hur gick det då? Frukt och grönt funkade utmärkt, även om det saknades påsar till att plocka potatisen. Nu låg bröddisken intill, så det löstes på brödpåsar i stället. Sen var just brödhyllan rätt sparsmakad, men knäckebröd fanns. Proviva fanns i bara två av alla tusen smaker och naturligtvis inte i smårävarnas favorit. Proscutto kunde levereras, men icke något mjölkfritt smör. Lite i den andan fortsatte det. Fryspåsar skulle finnas enligt märkningen, men hela hyllan gapade tom? Pasta kunde köpas 1 kg för 18 kr. Hur det smakar återstår att se. Burritos till taco-fredagen fanns inte heller i favoritstorleken. Kaffe hade tydligen sänkt pris, men vi senare besök på Coop visade priset sig vara detsamma och utan att Coop angav detta som något extra.

Sammantaget finner vi att det självklart går att göra fynd genom att shoppa runt. Att gå till Lidl innebär dock att du även behöver besöka ytterligare en affär för att komplettera med varorna som ännu saknas på din shoppinglista. Är det knapert i kassan kan det förstås vara värt det eller rent av nödvändigt. I annat fall kanske den extra tiden som ändå krävs är värd mer?

Coop hade i alla fall rea på semlor, eftermiddagen kan avnjutas det nybryggda kaffet, börskoll och film (eftersom det är speluppehåll i fotbollsligorna).

Några som inte verkar njuta är de före detta pandemivinnarna som kämpar i nedförsbacke...

Färdigrenoverat? Själv behöver vi dock både ny kran till duschen och trall att lägga invid bastun!

Folk sägs ha hittat tillbaka till gymmen, samma sak går inte att säga om gymmens vinstmarginaler.

E-handel med "smink" inte lika hett, men en framtida comeback?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst