söndag 19 mars 2023

Shake and bake på marknaderna - vi lättar på innehaven

Det är free agent season inom amerikansk fotboll med spännande kontraktsskrivningar var och varannan dag. Detsamma verkar gälla för både aktie- och räntemarknaderna som svänger fram och tillbaka i ungefär samma takt. Marknader utan tydlig trend är ju inte vår främsta melodi. I stället passar vi på att städa och planera inför nästa bullmarknad. Till den tänker vi oss bygga tre huvudsakliga portföljer - en värde (utdelningsportföljen), en tillväxt (fokusportföljen), samt en internationell och råvaruportfölj (ETF-portföljen). Så snart det börjar ta lite mer fasta former kommer vi uppdatera sidan med de nya portföljerna. Strategin för utdelningsportföljen förblir oförändrad, men de övriga kommer få lite nya komponenter.

Ett steg i ombyggnaden är att vi under veckan i tillväxtportföljen har avyttrat TF bank, Epiroc och Biogaia. Antingen för att försvara vinster eller som i fallet Epiroc då aktien klivit ner under 30 WMA. En nivå vi kommer ägna mer uppmärksamhet åt framöver.



Uppåt har det i stället gått för Bahnhof. Vi tyckte rapporten såg fin ut och aktien reagerade positivt, men såg sedan trög ut under flera dagar. Nu har volymen och kursen fått ny fart. Kan den etablera sig över 40 kr och kanske tom utmana 45 kr på lite sikt?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst