onsdag 7 juni 2023

Tillbaka till 90-talet: Vi bygger om...

Den som var med i internets begynnelse kanske minns hur man ibland kunde hamna på webbsidor där man möttes av texten "vi bygger om". Lite så har det varit här på Aktieräven under våren. Vi har byggt om lite på sidan, men kanske än mer i våra portföljer. Det och andra åtaganden har gjort att bloggen varit avsvimmad.

Okej, utdelningsportföljen är sig i princip lik. Vi har mest inhöstat utdelningar under våren, samt hittills fyllt på i Bilia, Cibus och NP3 pref. På sikt tror vi även på oljan och Aker BP:s direktavkastning på i skrivande stund 8,75% är också lockande, vilket gjort det till ett av våra nya innehav. Övriga utdelningsinkomster får fördelas ut under sommaren.

Våra internationella placeringar hanterar vi numera i en ETF-portfölj där vi ju sedan tidigare även har våra innehav i guld och silver. Vi återkommer i senare inlägg om hur vi resonerat och lite om vilka innehav vi valt och därmed de bolag vi fått tillgång till. Detta går ju också att följa via Shareville för den som så önskar.

Slutligen kör vi våra mest aktiva placeringar i den portfölj vi döpt om till Supertrend portföljen. Vi har inte övergivit canslim, men adderat några delar för att förhoppningsvis än bättre passa vår investeringsstil. Även detta kräver ett eller flera inlägg. Mer analys av börsens och aktiers faser eller stage analysis som är ett bättre sökord är dock en av delarna. Här finner vi just nu att S&P 500 är mer i en stage 2 fas än vårt eget OMX PI. Å andra sidan är det ju sällan den svenska börsen är ledande. Vi kommer framöver prioritera aktier i fas 2.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst