fredag 12 juni 2015

IPO haussen fortsätter - dags att teckna sig?

Ketchupeffekt. Först inget, sedan inget, sedan alla på en gång. När alla ska in på börsen samtidigt brukar också varningsklockorna ringa om uppgången sjunger på den blomster tid nu kommer ...

Men tills dess kanske vi ska försöka fånga upp något. Tyvärr verkar det fortsatt vara så att mer tillväxtinriktade framtidsföretag väljer att finnas utanför börsen. Tobii undantaget, men där kammade man ju noll. Mest intressant nu (innan prospekt) ser jag Capio. Vissa är oroliga för den politiska risken och visst den finns där på kort sikt, men bolaget verkar inte bara i Sverige och på lång sikt kommer det vara nödvändigt med privata bolag i hälso- och sjukvårdsbranschen oavsett tillfälliga vindar av planekonomi. Läste för övrigt att BCG fakturerat Karolinska 2300 kr i timmen och totalt (hittills) konsultkostnader motsvarande 400 sjuksköterskor. Dock har jag ännu inte hört att Sjöstedt krävt stopp för konsulter inom offentlig sektor.

Även Nordax med sin nisch inom utlåning och Pandox som faktiskt verkar inom tillväxtbranschen turism och resande kan komma att få se en anmälan efter funderande i helgen. Såg att någon skrev att hotellverksamhet skulle komma att ersättas av digitala möten. Visst videokonferenser kan funka för att förmedla information, men kunskapsöverföring sker fortsatt mest effektivt vid personliga möten. Så om inte affärsutbytet mellan länder minskar framöver lär det behövas allt fler hotell (dessutom ökar ju turismen). Största hotet är i så fall naturen, askmoln eller MERS.


Portföljen:

Är i princip intakt, men jag har tagit vissa mindre vinster (typ 1/4 post) i Probi och NetEnt. för att säkra lite innan semester. Återkommer med redovisning inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst