torsdag 4 augusti 2016

Silverräven sätter portföljen i pant + koll på NGS

NGS Group Q2
Idag kom NGS Groups Q2 rapport. Trots stabila siffror föll aktien. Det senare beror troligen på att många, inklusive Aktieräven, skruvat upp förväntningarna efter Dedicares positiva resultat överraskning. Visserligen skrev vi att Dedicare till mycket förbättrat sig genom att rationalisera sin egen interna organisation, vilket inte skulle vara överförbart till NGS.

NGS fortsätter dock sin tillväxt med att öka försäljningen 16% och vinsten 11%. Marginalen ligger bortsett aktieflytten runt målet på 7%. Förvärvet av ekonomibemanningsföretaget löper på bra och man har nu också breddat portföljen med bemanning inom det heta socionomsegmentet, genom köp av e-Quality. Det negativa jag hittar är att NGS haft svårt att överföra de ökade lönekostnaderna för sjuksköterskor till avtalen med uppdragsgivarna, vilket Dedicares rapport antydde att de lyckats med.

Till slut bör dock allmänheten vakna och kräva att Landstingen levererar den vård vi förväntar oss, istället för att ständigt balansera på gränsen till patientsäkerheten. Det är ju ingen brist på exempel av undermålig behandling. Nu senast den kvinna som fick ta till Facebook för att få sin canceroperation.

Silverräven har vaknat ur solstolen
Efter att mest hängt på stranden under sommaren har nu Silverräven vaknat och gjorde igår ett par köp. Rekylen riskerar förstås bli större, men några initiala köp för att sedan öka är Silvers melodi.

En slant sattes bokstavligen talat i pant genom köp i Norska Tomra. Bolaget som bland annat levererar just pantmaskiner. Utifrån sina tre T resonerar Silverräven så här:

TREND: Bolaget kan starkt kopplas till miljö och hållbarhetstrenden. Tomra kan dock göra sorteringsmaskiner även för andra ändamål, potatis till exempel.TOPDOG: Tomra tillhör ledarna i branschen. Med följande bild beskriver de konkurrensen.


TILLVÄXT: När vi går utomlands kan vi inte använda vårt vanliga verktyg för att uppskatta värderingen. Men en stadig tillväxt i en marknad som enligt företaget beräknas öka 7-9% per år bör på sikt kunna skapa värde åt aktieägarna, om man inte hamnar fel. Vissa mellanår får man räkna med eftersom maskinerna knappast köps som stapelvara, men intäkttrenden är tydlig. Latour är för övrigt storägare.


Det andra köpet gjordes i NetEnt, men orsaken till det får vi återkomma till. Silverrävens långa portfölj hittar du som vanligt på Shareville.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst