måndag 8 augusti 2016

Sommarens "Mäklarbricka"

Trogen läsare vet att vi emellanåt plöjer några av småbolagsfondernas månadsrapporter för att se vad de sysslat med den senaste tiden. En del uppfattar förvaltarna som motståndare på marknaden. Vi ser istället detsamma som medspelare. Åtminstone när det kommer till de större bolagen, eftersom det främst är fonder och institutioner som driver kurserna. Kan vi då hänga på blir det en win-win.

Sen är ju månadsrapporterna ofta ganska sparsmakade, men vissa tendenser kan vi ofta hitta. Det är nu rätt tydligt att många skalat ner innehaven i spelbolagen. Till exempel Betsson, Unibet och Mr Green.

Ett urval bolag som däremot lyfts fram eller tycks finnas på köpsidan hos olika fonder och som därför kan vara värda att bevaka lite extra är följande. Listan är sorterad efter p/e:2 kommentarer:

  1. Hej!

    Vilka fonder bygger detta på?

    SvaraRadera
  2. Bland annat Carnegie & Carnegie AM, Lannebo, Enter, Öhman Micro Cap och några till. Vissa fonder kan vara rätt tydliga med sina favoriter, andra får man försöka tolka portföljförändringar över tid, vilket i sig kan vara knepigt. Vissa är fondspecifika, ex. Tele2 är en aktie Lannebo ökat i. Trelleborg är ett stabilt innehav hos flera.

    SvaraRadera

Mest läst