tisdag 2 augusti 2016

Det går bra nu - pengar rullar in som de ska, men ...

"Pengar rullar in som de ska ...". En rad citerad från en text av Petter. Tittar vi tillbaka ett år, så får vi också vara relativt nöjda med utvecklingen, särskilt med hänsyn tagen till att börsklimatet under perioden varit mer bear än bull. Även om vi sedan en tid tillbaka deklarerat att tjuren återkommit och vi kan göra fler affärer.


Aktierävens portfölj
Samtidigt så går vi nu in i perioden augusti-september. En börshistoriskt svag period. Att dessutom publicera ett hyfsat resultatdiagram, samt inom kort åka utomlands, innebär antagligen att vi ytterligare "jinxar" kommande utveckling. Det känns nämligen som att det alltid händer något extra när man är långt från analysdatorn?

Börsen har ju också inlett månaden med en rekyl söderut. Kanske inte så konstigt efter en längre periods uppgång och att man nu stött på såväl 200 MA som den fallande trendlinjen. Mest intressant att bevaka under nedgången blir troligen volymerna nu när förvaltarna återkommer från semestrarna. Däremot bör man fortsatt vara skeptisk till undergångsmännen i media, såvida inte motsatsen bevisas i marknaden; "Förvaltarchefens råd - Sälj allt"

Och för att fortsätta Petter: "Hennesy Moet i mitt glas nu ...", om inte annat för att det ännu är lite kvar av sommaren.

OMX30


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar