onsdag 28 december 2016

Visdomsord från förr - inför det nya året

Aktieräven laddar för det nya året. Vi sålde nyligen vår trotjänare Probi och fler omstruktureringar är troligen att vänta för portföljen. Även Silverräven funderar på förändringar, ja kanske rent utav byta strategi, så förhoppningsvis finns det lite nyheter att blogga om även under 2017. Det vi vet är att börsen kommer leverera såväl positiva som negativa nyheter även nästa år.

Finner också att Aktieräven nu existerat i drygt fyra år. Även här har det varit upp och ner, men i snitt ser vi ut att ha levererat på det långsiktiga målet om 15% per år. Några av våra ingångsvärden har också förstärkts med erfarenheter och lärdomar från dessa fyra år.  Följande citat belyser några av de kanske viktigaste:

"För den outbildade är ett A bara tre pinnar."/ A.A. Milne

= Läs på, men lär dig också gallra bland all information. Du kan förkovra dig länge, men din kunskap är värdelös om den inte omsätts i affärer. 

"No matter what information you have, no matter what you are doing, you can be wrong." / Larry Hite

= Oavsett hur påläst du är - vet marknaden förmodligen något du inte vet eller väljer att prioritera något helt annat.

"The most important rule of trading is to play great defense, not great offense." / Paul Tudor Jones

= Bestäm därför när du automatiskt ska sälja.

"Varför aktien stiger behöver man inte fundera så mycket på, att kursen stiger innebär att mer välinformerade aktörer köper och är beredda att betala ett högre pris ... Det som är dyrt brukar bli dyrare på börsen!" / Börstjänaren

= Ifrågasätt därför inte en bra trend.Funderade för övrigt att kliva på Addtech, men då Lannebo, tillika storägare varit på säljsidan och förmodligen bidragit till volymen har vi tvekat. Just nu ser det ut som ett felaktigt beslut?

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst