lördag 10 december 2016

Peak Fingerprint och annat julstrul

Fortsatt bullmarknad har ju varit vårt huvudscenario sedan en tid tillbaka. Just nu finns inga skäl till att omvärdera detta, även om en och annan rekyl naturligtvis kan förväntas dyka upp på vägen. Dessutom är distributionsdagarna är än så länge få.
 
Däremot ligger flera index utanför sina bollingerband, vilket sällan är hållbart på sikt, en viss andhämtning inom kort kan därför vara befogad. Det skulle passa oss bra när vi nu jobbar med analyserna för att strukturera om portföljen inför 2017. Här kanske lite Börsdata kan hitta in i julklappssäcken och bidra i de analyserna? Till exempel vad man ska göra med Doro som nu vinstvarnat för andra gången?
 
Ett annan notering är att Small Cap sladdar i uppgången. Jämförelsen nedan visar en i princip plan utveckling i kontrast till bland annat OMX30. I USA är det snarare tvärtom, Russel har dragit mer än S&P500.


Sedan sist har vi också valt att dra oss ur den heta IPO marknaden. Dels för att de mest intressanta bolagen inte riktigt kunnat leva upp till våra krav, dels för att mängden IPO:s och "strulen" ökat osäkerheten. Det senare innefattar sena tilldelningar eller att mycket kapital måste bindas upp, som senare bara genererar en liten tilldelning.

Slutligen är det intressant att följa utvecklingen i Fingerprint, även om vi själva (ännu) inte varit med i aktien. Särskilt intressant är det att se hur prognoserna och bedömningarna går isär mellan analytiker. Tekniskt är det också spännande. Under 65 kr är det till exempel fritt från större motstånd på vägen ned. I veckodiagrammet nedan möter det långa medelvärdet upp först kring 50 kr. Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst