tisdag 3 januari 2017

Nytt år, nya insatser, bland annat köper vi Wise Group

Vi inleder året med en graf över GlaxoSmithKline (GSK). Grafen i sig kan ju vara intressant, till exempel ser vi att de senaste dagarna har kursen startat positivt, men för att på eftermiddagen falla tillbaka. Det i sin tur kan markera att marknaden inte är helt övertygad om riktningen för aktien.

Grafen kan också illustrera hur undertecknad den senaste tiden startat dagen med en Alvedon från just GSK för att hålla tillbaka såväl huvudvärk, muskelvärk, ledvärk som feber och sedan fyllt på nya inom ett rimligt intervall, men trots det mattats betydligt under eftermiddagen. Idag har vi dock klarat oss utan, vilket får betecknas som ett trendbrott. Samtidigt kan vi inte utesluta en rekyl. Var faktiskt hyfsat på G under nyårshelgen, men så kom en körare mot nya bottennivåer. 
 


WISE Group
Strax före årsskiftet hann vi också med årets sista köp. Vi bevakade rekylen på några intressanta formationer, av vilka Wise gick till avslut på 69 kr. Aktien har sedan fallit tillbaka ytterligare, men utbrottet är fortfarande köpbart. Wise är lite väl konjunkturberoende för att normalt passa vår profil, men just  nu har man en intressant tillväxttrend, vilket Placera beskrivit nyligen.

CA
EPS tillväxt över 25% senaste kvartal/år. JA - Vinsten ökade 34%. Kommande Q4 brukar för övrigt vara bolagets bästa kvartal.

Stegrad vinstökningstakt: Årsvinsten har ökat efter en dipp 2013.

Minst tre vinstår - JA, kan uppvisa sex vinstår.

Försäljningsökning > 25% senaste kvartal/år. NEJ. Försäljningsökningen Q3-Q3 var cirka 12%.

ROE > 17% - Ja.

N
Wise är specialist på rekrytering, konsultuthyrning och HR och kan gynnas av konjunkturen på arbetsmarknaden.
 
SLIM
Vi köper Wise från en cup formation med en köppunkt på 68 kr. Naturligtvis under ökad volym.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar