torsdag 16 mars 2017

Fingerprint i topp i Magic Formula ranking & Nordax till utdelningsportföljen

Trogen läsare vet att Aktierävens alter ego Silverräven håller på att skapa sig en Magic Formula portfölj på Shareville.

MAGIC FORMULA
Portföljen började fyllas på efter sportlovet och kommer denna vecka ha nått sitt delmål om tio aktier. Planen är sedan att fylla på med ytterligare 5-10 aktier efter sommaren. Strategin går ju sedan ut på att behålla aktierna i ett år, för att då byta ut dessa till de aktier som då toppar rankingen. Silverräven har tills vidare begränsat innehaven till svenska large och mid-cap aktier. Dels för att garantera bra omsättning, dels för att begränsa courtaget.

Först in i portföljen var Fingerprint. I skrivande stund toppar för övrigt aktien hela MF-rankingen på Börsdata, inkluderat Norden.

Fingerprint

Övriga aktier som hittills köpts in till portföljen är Lucara, Swedish Match, Mycronic, Electrolux, Sernecke, Nobia, Axfood.

Är man fundamentalist köper man exakt enligt rankingen. Strategins skapare Greenblatt skriver dock att det inte är något krav, utan det går lika bra att välja utifrån tycke och smak, så länge man håller sig någorlunda till "toppen". Silverräven köper i princip enligt ranking, men vill gärna sprida sig över många branscher. Just nu finns det många byggbolag på listan och där kommer vi nöja oss med ett eller två. Greenblatt har också en passage om att eventuellt välja bort bolag med extremt låga p/e-tal - under 5. SAS ligger för närvarande på 3 och vi har tills vidare avstått bolaget. Rätt eller fel lär tiden utvisa.

UTDELNINGSPORTFÖLJ
Silverräven samlar dessutom lite aktier till en utdelningsportfölj. Se lista till höger. Kravet är bland annat en direktavkastning på minst 3%. Nordax uppfyller bland annat detta villkor efter utdelningshöjningen. Vi gör därmed dels en intern transaktion där Silverräven övertar Aktierävens aktiepost, som nu anses såld. Denna mindre IPO-post kompletteras dessutom med ett fyllnadsköp.

Insiders har dessvärre också sålt. Operativ chef har sålt över en halv miljon aktier. Samtidigt finns flera bra stöd i området 45-47 kr.

Nordax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar