söndag 28 maj 2017

På jakt efter en sommarstrategi!

Portföljen tuggar på, trots att vi lämnat den lite åt sitt eget öde de senaste veckorna. Förhoppningsvis ska den nu få lite mer tid, men osvuret är bäst då både jobb och fritidsaktiviteter fortsatt går på högvarv. Under helgen har det bland annat skruvats panel på fritidshuset och kommande månad "bjuder" Ikanokortet på bygghandelsrabatter, så då lutar det åt mer saker att montera.

Såg för övrigt i Privata Affärer att ett köp av ett fritidshus för cirka 20 år sedan, avkastat i snitt med börsen under samma period. Artikeln illustrerades för övrigt med bilder på hus som snarare såg ut större villor och som då också kostade i snitt 10 mille. Men även vår sportstuga synes ha avkastat hyfsat, då man kunnat följa hur det gått för säljare i närområdet.

Hur som helst är vi nu på jakt efter en sommarstrategi. Det vettigaste när man varit i börsperiferin bör väl ändå vara att först orientera sig om trenden.

OMX30
Tittar vi ett år tillbaka ser det, trots tappet för någon vecka sedan, fortsatt positivt ut, med en fin uppåtgående trendlinje.

När vi sedan tittar efter distributions-dagar under de senaste månaderna kan vi inte hitta fler än två, varken i OMX eller i SIX. Det stärker vår förhoppning om att det kan finnas mer att hämta på uppsidan? Det förutsätter förstås att börsen får agera utifrån sin egen logik, men vi vet ju alltför väl att geopolitiska händelser kan sätta kortsiktiga käppar i vårt investeringshjul.

SIX
Sånt kan vi dock inte skydda oss mot. Istället får vi fundera vidare kring nästa steg i sommarstrategin: Sälja, köpa, eller ligga i hängmattan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst