måndag 21 augusti 2017

Kalkoner eller Kungsörnar?

Börsen fortsätter att torrsimma, vilket kanske inte är så konstigt eftersom det är få rapporter som bidrar till något "splash". Men även skapliga rapporter belönas blygsamt, vilket samtidigt är typiskt för en börs i nedtrend. Motsvarande gäller förstås i den andra riktningen, då även kalkoner kan få lyftkraft.

Det enda man kan göra i detta klimat är att bida sin tid och försöka hitta de riktiga kungsörnarna som man vill ta rygg på när det vänder. Vi fortsätter därför vår ornitologiska börsspaning kommande vecka, med särskilt fokus på: Avega, Bahnhof, Net Gaming, A City Media, Alligator, B3IT, Cherry, Hexatronic, Stille, Raysearch, Wise.

Idag verkade det för övrigt lugnt på rapportfronten, men så såg vi att Nilörngruppen släppt sina siffror (enligt företagskalendern stod man listade imorgon). Omsättningen har ökat 12%, men diverse särskilda kostnader och lägre marginaler hos nya kunder sänker vinsten drygt 10% per aktie. Aktien som gått starkt sedan 2016, men som under 2017 visat flera toppformationer, straffas för närvarande 15%. Känns som ett solklart läge, då man avslutar meningen med - avvakta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar