söndag 13 augusti 2017

Fire and Fury eller Cool and Chill?

Augusti tenderar att vara det "nya" nyåret. Det vill säga löften ska avläggas, det ska kickoffas på jobben och kidsen ska dra igång ett nytt läsår och nya eller gamla aktiviteter.

Visst vi själva gör oss redo för nya satsningar på marknaden och kanske håller vi ögonen på eventuellt nya jobbutmaningar, men generellt tänkte jag nog annars smyga igång verksamhetsåret på låga varv. Ja, så går i alla fall tankarna när man sitter här med en sista semester-virre och avrundar båda.

Under tiden kanske vi kan summera veckorna sedan midsommar. Innan sommarslappet såg vi tecken på negativ trendvändning på börsen och hittills verkar beslutet att minska portföljen ha slagit väl ut. Q2 rapporterna har inte heller vara några riktiga höjdare (med vissa undantag förstås). Några sena rapporter återstår dock. För portföljens del framstår Raysearch som den mest intressanta. Kan Q2:an innebära en vändning för den sedan en tid tillbaka tråkiga kursutvecklingen?

Samtidigt inställer sig förstås frågan om detta är en normal indexkorrigering på omkring 8-12% eller om vi kan riskera ett värre scenario?

Vi har också kunnat njuta av sköna bad på Kreta. Betydligt färre bad i den svenska skärgården, poolen oräknad. Trots det har sommarvädret varit hyfsat och bjudit på mycket sol. Vi har också kunnat ta del av dråpliga nyheter som att en före detta svensk finansminister festat väl hårt eller nu senast att folk mördas ombord på privata ubåtar? Friidrotten har också bjudit på otrolig och oväntad dramatik.

Vi har också smått påbörjat jobbet med att uppdatera våra bevakningslistor. Tänkte bjuda på några namn inom kort. I det perspektivet är det också hälsosamt med en avkylning på börsen. Många aktiers baser framstod före sommaren som sena och utdragna (vilket ökar riskerna och minskar träffsäkerheten i våra formationer) och det vore därför fint med en nystart även här (vilket bland annat innebär att vi bör få nya bottnar som understiger tidigare bottnar).

Så här är alltså utgångsläget för OMX30 inför hösten 2017. Kanske inte alltför uppmuntrande, men intressant?

OMX30Inga kommentarer:

Skicka en kommentar