tisdag 29 augusti 2017

Silverräven laddar för magiska köp, få aktier visar styrka & Tomra i topp

Inte oväntat går börsen kräftgång samtidigt som dylika blötdjur äts på diverse fester. Augusti och september är sällan tiden på året då det är som mest uppåt. Förhoppningsvis blir det bättre när vi närmar oss oktober och tiden innan kan vi använda till fortsatt analys.

En snabb blick på large cap visar också att det är svårt att hitta aktier med en hög och stigande relativ styrka. Några är Attendo, Comhem, Evo, Millicom, MTG, Munters, Netent, och Thule. Från en lägre nivå, men med stigande styrka kommer AAK, Axfood och Collector. (Här har jag bortsett från fastighetsbolag).

Att aktierna visar relativ styrka behöver samtidigt inte betyda att de stigit, bara att det relativt sett klarat sig bättre än SIX index. Dessa aktier kan ibland vara särskilt intressanta att fiska när trenden vänder.

Silverräven planerar dock för köp till sin magiska formel portfölj, som kan följas på Shareville (inget jag får betalt för!). I mars gjordes de första tio köpen och under september planeras för ytterligare tio. Nedan kan du se utvecklingen so far, som med utdelning i princip gått plus/minus noll. Men då har portföljen också lyfts av Tomra som fått vara med trots att den inte tillhör MF-aktierna.


Magiska Formel portföljen

Hur som helst, så ska nu tio nya in, sedan kan Silverräven luta sig tillbaka fram till mars då det är dags att sälja de tio första och byta dessa mot de tio då högst rankade MF-aktierna. Här läser du mer om Magiska Portföljen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar