fredag 29 september 2017

Man tackar för uppmärksamheten!

Trots att Aktieräven varit overksam på bloggen under senare tid, så har tydligen ändå aktiviteten varit hög. Förklaringen står att finna i att vi blivit utsatta för spam. Tydligen har någon roat sig med att skriva ett program som lämnar reklam i kommentarsfälten. Ja, kanske lurar det någon, men produkter som måste säljas på det sättet torde vara synnerligen undermåliga, så någon form av varudeklaration är det kanske.

Vår låga aktivitet har annars berott på att vi dels väntar in en tydlig upptrend värd att ta rygg på, dels varit upptagna med annat. Golf är ett exempel på en aktivitet som kan döda mycket tid. Nu kanske någon tycker att index trendat fint på sistone. Vilket ju onekligen stämmer om vi kollar grafen. Vi har dock inte riktigt vågat lita till trenden, eftersom vi inte kunnat identifiera någon follow-thru-dag efter vändningen. Som bäst landade vi på 1,2% (vi hade helst sett över 1,5%) och dessutom hade vi önskat en mer markant volym förknippad med den uppgången. Vi står dock redo om bara rätt formationer utvecklas i rätt aktier.Den som följer vår alter ego Silverräven har dock kunnat se att vi ändå gjort vissa börsaffärer. Den magiska portföljen på Shareville har nu under september adderat Clas Ohlson, Byggmax , Boliden, Engelska skolan, SCA, samt Acando. Ytterligare två ska till innan den här köprundan är avslutad. Ett enligt rankingen möjligt köp skulle vara H&M, men den senaste tidens uppgång har varit häftig och med dagens gårdagens tvärnit, så lutar det åt en annan kandidat.

Silverräven har också fyllt på sin utdelningsportfölj med ICA-gruppen. Det här gjordes innan SEB sänkte både ICA och Axfood i en negativ rek. Men det är främst utdelningen vi vill åt på kort sikt, så vi hoppas folk fortsätter efterfråga mat.

2 kommentarer:

  1. Riktigt kul att ha dig tillbaka!

    Jag verkar vas den enda investeraren som Inte spelar golf :) skulle vara riktigt kul att testa.

    På tal om SEBs riktkursen och att Coop skulle vara en hård konkurrent så är det väl bara att tacka och ta emot :) kursen gick ner och mitt aktieantal gick upp 😋

    SvaraRadera
  2. Tack för en riktig kommentar. Har fått införa moderering av inlägg äldre än 14 dagar för att motverka spam. Ja, golf är kul (för det mesta), men äter tid i massor om man både ska hinna spela och träna, vilket lite är förutsättningen för att det ska bli kul.

    SvaraRadera