onsdag 5 februari 2020

Rapporterna, so far...

Inga portföljbolag har hittills under veckan rapporterat, men i morgon torsdag blir det ändring på det med ett flertal bolag som ska upp på podiet, bland annat Nordea och Sampo.

Innan dess hinner vi med en kort avstämning hur det sett ut "so far". Eolus nänmde vi i förra inlägget, därutöver har i haft fem bolag i utdelningsportföljen som rapporterat. HiQ, SEB, Telia, Europris, samt Volvo.

För aktuell portfölj är förstås utdelningen i fokus och glädjande nog visar alla på utdelningstillväxt. SEB slopar dock bonusutdelning, vilket ger mindre total intäkt under året. Volvo är desto mer generös med sin stora kassa.

I övrigt bedömer vi verksamheterna som stabila och finner ingen anledning att ompröva innehaven. HiQ har ju haft de lite motigare än flera kollegor, rapporten visade ingen direkt vändning, men kanske är man nu ändå på väg i rätt riktning? Europris växer bättre än sin marknad, resultatet gjorde det inte, och reaktionen blev på kort sikt negativ. Hört fler som rankar SEB till bästa bank, kan man fortsatt hålla sig utanför penningstvättseländet, så tror vi att detta är en aktie där vi kan komma att öka. Telia och TV4 ska förstås också bli spännande att följa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst