tisdag 13 juli 2021

Ny längre upptrend i OMX och är Kindred en sensommaraktie?

Är semestern över? För egen del är den tack vare ännu i dess inledning, men för våra portföljer kan det vara dags att komma i arbete?. Vi har ju gjort förhållandevis få förändringar i portföljerna under första halvåret, dels för att vi inte funnit rätt tillfällen, dels och kanske främst för att vi varit upptagna med så mycket annat. Hängmattan eller badstranden är dock bra platser för eftertanke, analyser, omprioriteringar eller kanske vi landar i status que?  

Inledningen på hösten är om inte annat tidpunkten för omplaceringar i den Magiska portföljen. Den taktar för övrigt drygt 23 procent för året, trots att den numera även innehåller både guld och silver som under året i princip varit oförändrat. Alltid spännande att få se vilka aktier det blir som rankas fram för kommande år. Just nu ligger Kindred i MF-topp bland de index vi väljer ifrån. Kindred finns ju för övrigt redan i vår utdelningsportfölj och ser fortsatt relativt billig ut. Samtidigt väljer ju många fonder numera bort spelbolag av etiska skäl, vilket ju kan vara en delförklaring till låg värdering. Vi puffade för aktien senast vid 80 kr vid utbrott från en kopp och etablering över 200MA. Det visade sig vara helt rätt.

En sommarblick på OMX visar att vi åter kan vara på väg in i en trendrörelse efter att vi de senaste månaderna rört oss sidledes. Naturligtvis kommer mottagandet av rapportperioden ha stor betydelse för den kortsiktiga utvecklingen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst