fredag 11 februari 2022

Nya riktkurser i Assa Abloy, Epiroc och TF Bank

 Rapportsäsongen är i full blom och när siffrorna letar sig in i Megaportföljens analysverktyg Hittakursvinnare, så kan vi också uppdatera våra riktkurser. Eftersom kurserna i många bolag kommit ner, samtidigt som vinsterna gått upp eller åtminstone varit konstanta, så har fler bolag åter hamnat i köpzon, samtidigt som riktkurserna kunnat höjas. Här bör påminnas om att den här portföljen har ett minst femårigt perspektiv, så riktkursen bör också ses i det perspektivet. Det vill säga mycket kan hända.

Analysen bygger på antaganden om försäljningsutveckling och vinstmarginal. Är de svåra att bedöma (exempelvis när försäljningen har stora variationer) försöker vi istället med ett antagande om vinstutvecklingen. Vi försöker sedan hitta ett normal intervall för p/e-talet, vilket genererar en aktuell värdering av aktien. I den lilla rutan hittar ni våra antaganden för respektive aktie.

Exempelvis för Assa hoppas vi på något ökad försäljning jämfört med HKs snitt ökning som visar knappt 9%. Vi hoppas också på en vinstmarginal i nivå med toppåren (15%). I så fall ser vi köp upp till åtminstone 282 kr. Men som vi brukar säga. Det här är Aktierävens analys - gör alltid din egen!

ASSA


     EPIROC

TF BANK


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst