onsdag 13 april 2022

Veckans: Sålt SBB och IAR - köpt...

I vår postanalys har vi kunnat konstatera att vår tillväxtportfölj (Megatrend) givet tillbaka för mycket till marknaden under tillväxtrekylen. Följaktligen behöver vi jobba lite med vår strategi. Ett anledning att vi glidit iväg för mycket från vår grundpolicy canslim. Vi behöver sålunda göra några justeringar i den riktningen. 

I korthet skulle det kunna sammanfattas med köp på fundamenta, sälj på teknik. Ett annan, håll dig till ledarna, släpp förlorarna. Detaljerna återkommer vi till i praktiken. Här är två tidiga exempel från kortveckan som gått. IAR systems har hängt med länge utan att kunna visa bättre fundamenta. Ett VD byte gav lyft till aktiekursen, men har nu tappat ångan och när aktien åter gick under 50 WMA släppte vi aktien för den här gången.


Fundamentan för SBB har kommit att ifrågasättas, men är ända på en annan nivå än IAR. Svagheten indikerades dock under slutet på förra året samt när en ny topp inte kunde tas ut vid årsskiftet. Den definitiva signalen borde varit stängningen under 21 WMA. Inför veckan ville vi se en rekyl från förra botten. Aktien öppnade istället ner och vi stängde positionen för att säkra den ändå hyfsade vinst vi hade innestående. 


Marknadstrenden är just nu inte med oss, så vi bör ligga lågt med köpen. Vi har dock under veckan prövat en position i en för oss ny aktie som tills vidare går mot strömmen. Vilken kommer i en graf till påsk... 

1 kommentar:

  1. Utesluter absolut inte en återkomst i framtiden. Kanske även skulle platsa i utdelningsportföljen. Men just nu vill vi ha en aktivare trend och tillväxtportfölj och då fick SBB och IAR kliva av den här månaden.

    SvaraRadera

Mest läst