tisdag 26 april 2022

Är det sista fasen i nedgången som vi ser?

Om vi tittar i ett veckodiagram kan vi för det första observera att tiden börsen är i en upptrend vida överväger tiden i en nedtrend. Hörde att ratio till och med skulle kunna vara 90% vs 10%. Sen förekommer givetvis fluktuationer inom en upptrend. Det andra är att en nedtrend sällan uppvisar fler än tre vågor. När vi studerat veckodiagrammet för Nasdaq får vi i princip gå tillbaka till 2004 för att finna fler än tre vågor i en nedtrend. Sen kan man i vissa fall naturligtvis diskutera vad som bör utgöra en våg.

Om vi applicerar det på dagens läge bör det finnas goda förutsättningar att vi nu är i den sista vågen och att vi därefter kan påbörja en ny upptrend. 

Nackdelen är förstås att en sista våg i värsta fall kan ta oss ytterligare en bit lägre, men det finns förstås även chansen att botten kommer i höjd eller strax under första botten. 

Enligt Adam Khoo är snittet till botten i en korrektion 131 dagar och knappt 400 dagar om vi har att göra med en björnmarknad. Fotnoten är att det visserligen baseras på S&P500. Samtidigt identifieras endast 11 björnmarknader sedan 1950. Så om vi inte är på väg in i en tolfte björnmarknad skulle en vändning i snitt komma inom en månad.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst