söndag 31 januari 2021

Casinovecka på börsen - Blir det svart eller rött på rouletten?

Investerarna har fått ta semester, medan traders och sociala gamblers tagit över börserna på sistone. Den långa räntan fortsätter samtidigt sin upptrend stadigt över 50 MA sedan efter sommaren.
 

Onsdagens röda var en sjätte distributionsdag i S&P500, vilket också ser ut att bli spiken i kistan för den senaste uppgången. Kommer vi nu få en september eller oktober nedgång eller står vi inför något betydligt värre? Ingen vet förstås, men själv ställer vi oss på bromspedalen. Tyvärr var vi lite trigger happy förra veckan och köpte in Boliden till utdelningsportföljen. Kan bli bra på sikt (inte minst till pensionen då råvarucykeln sägs toppa runt 2040) och ger förstås lite klirr i utdelningskassan under våren, men vi hade i övrigt tänkt ligga lågt i inledningen av året. Med det sagt har vi även adderat två innehav till tillväxtportföljen, dock av andra skäl vilket vi får återkomma till.

Om vi nu spekulerar skulle en motsvarande nedgång som under hösten ta S&P till 3 500- 3 600. Särskilt intressant blir att studera nästa rekyl upp inför kommande agerande...



1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Mest läst