lördag 14 maj 2022

Vecka 19. Botten är nådd...? (Swedish Match & en ersättare i utdelningsportföljen)

Extreme rädsla råder på aktiemarknaden där Fear/Greed är nere på siffran 12. Vändningar brukar komma när det ser som bäst eller sämst ut. Avslutningen på veckan bjöd också på några kraftiga dagar uppåt. Nasdaq är ett index som signalerar rekyl. Förutom ett RSI som är på föregående vändningsnivåer börjar index även närma sig vårt riktvärde för den sista vågen.

Om vi står inför ett björnrally, om botten är nådd eller om vi bara har ett hack i kurvan vet vi förstås först senare. För att kasta in nya pengar vill vi i första hand förstås se en follow-thru.


OMX som faktiskt vänt före Nasdaq hade på gång en FT, men volymen under fredagen var alltför klen även om stigningen var lovande. Det kan alltså vara läge att göra en extra koll på din bevakningslista.


I övrigt ska nu alltså börsen bli ännu ett kvalitetsbolag fattigare. Svenskarna älskar sin mundrog, men att äga bolaget vill få svenska institutioner göra, så istället skeppar vi iväg en av våra utdelningsfavoriter till USA. Dessutom till en till synes billig peng. I en FA-analys ser vi en riktkurs på 125-150 kr vid fortsatt tillväxt. Tittar vi på den trendkanal som aktien befinner sig i skulle 106 kr kunna nås redan inom ett år. Men vill ingen äga förutom privatpersoner och amerikanska fonder så...


Med två utdelningsankare på väg ur portföljen samt en binge utdelningar att återinvestera har vi gjort en ny placering under veckan. När NP3 preferens föll till 29 kr och därmed ger en avkastning på nära 7,0% tyckte vi det var ett bra ställe att låta pengarna övervintra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar