söndag 5 februari 2023

Utdelningsportföljen - Bilia + Setup i Medcap?

Vi botaniserar vidare i utdelningsportföljen. Idag tittar vi på Bilia som kommer med rapport i veckan. Företaget erbjuder enligt årsredovisningen tjänster för allt som rör bilägandet under hela bilens livscykel, från köp av ny bil till återvinning av delar från en demonterad bil. Tillväxtstrategin är enligt samma källa 5-10% per konjunkturcykel.

Sett över tio år är också försäljningstillväxten drygt 8 procent. Vi väljer att räkna på medelläget 7,5%. Vinstmarginalen är förhållandevis låg, men har enligt HK letat sig upp över 5 procent. Vi väljer att räkna på fem blankt. P/e talen har också varit stabila och finns oftast mellan 5 och 15. Utdelningarna har varit  pålitliga från Bilia med undantag för pandemin och vi utgår ifrån att det fortsätter att ligga över i snitt 50 procent av vinsten.

Hitta kursvinnare ger oss med dessa värden köp upp till 153 kr och en längre riktkurs på 231 kr. Till veckan får vi alltså se om det finns skäl att revidera detta upp eller ner. Vi ser också att aktien tog ett kliv uppåt den senaste veckan efter en längre tids utförslöpa.


Medcap fanns tidigare i tillväxtportföljen och har nu åter kommit i ett intressant läge. Vi vill ju gärna ta position i aktier när de når steg två i uppgången. Det ligger också i linje med vår strategi där de setups vi letar efter oftast ska ha föregått av en uppgång. Nu finns det förstås en rapport att ta hänsyn till inom kort även i Medcaps fall. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst