söndag 23 juli 2023

Knepig rapportperiod - börsen fortsatt neutral

OMX tuggar vidare i sin neutrala zon och stage 1. Under ytan svänger det desto mer med stora reaktioner åt båda håll, även om det känns som det varit mer tvåsiffriga reaktioner på nedsidan. Det är samtidigt enstaka sektorer som driver börsen framåt, medan desto fler har en negativ trend. En miljö som sammantaget inte riktigt passar vår tänkta medellånga investeringsstrategi - bland annat eftersom det är lätt att bli utstoppad vid snabba svängningar. Vi får istället tillämpa devisen trade antother day...


Här har vi bubblan i Viaplay och en stor negativ resultatavvikelse som i Boliden. Tittar vi på rapporter i juli och bolag som fallit mest på de större listorna senaste månaden hittar vi Addnode, Addlife, Infrea, Alligator och Viaplay. Strax efter finner vi Dedicare som finns i vår utdelningsportfölj.


Ett bolag som nyligen (tillfälligt?) lämnat densamma är för övrigt Europris. Aktien har haft en mycket fin uppgång som motsvarar i princip en hel årsutdelning för portföljen. Då aktien gick under 30 WMA tog vi hem vinsten. Vi är dock samtidigt inte främmande för att återkomma till aktien om läge uppstår.


Aktier som lämnat rapport och istället gått bra den senaste månaden är Nelly, Orexo och Truecaller. Gemensamt här är att de alla innan vändningen varit långt ner i sin stage 4.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst