lördag 5 augusti 2023

Duni skräpar ned och börsen sur som sommarvädret

Den svenska sommarbörsen har som helhet varit lika sur som det svenska sommarvädret. Det vill säga några korta solglimtar följt av rikligt med nedåtriktat regn. Som helhet har vi kunnat se en sidledes rörelse, men under ytan kan vi se att det främst beror på de större bolagen. Mid och Small cap har en lite annan lutning på sina grafer. Vi går nu - om säsongsmönstret upprepas - in i några trista börsmånader. I så fall inget annat att göra än att bevaka innehav och bygga listor med potentiella case.    



Sommarbörsen har med sitt neutrala läge sålunda haft svårt att erbjuda oss relevanta ingångslägen. Positiva reaktioner har samtidigt ofta kommit med tvåsiffriga uppgångar och därför tagit oss långt från eventuell köppunkt. Vi gjorde ett försök att köpa en mindre post i Duni efter ett utbrott och därefter en rekyl och studs från 30 WMA. Duni har gått åt rätt håll efter pandemin och vi tyckte själva rapporten var okej. Men aktien handlades åter ned och stängde under 30 WMA där vi hade vår stop-loss.


I övrigt fortsätter vi fylla på månadsvis i våra EFT:er. Försäljningsvinsten från Europris har vi tills vidare placerat i Aktiespararna Direktavkastning i avvaktan på en eventuell ersättare i utdelningsportföljen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst