lördag 19 augusti 2023

OMX bryter ner. Bahnhof och Evolution på säljsidan

Förra veckan tyckte vi oss se OMX i ett intressant läge och att vi kunde förvänta oss ett utbrott inom en inte alls alltför avlägsen framtid. Vi hade förstås önskat oss detta på ovansidan, men vi fick det istället på nedsidan. Bollingerbandet vidgades ånyo och risken för en fortsatt nedgång finns där. Volymen är ännu i veckografen jämförelsevis ganska låg. I dagsgrafen var kanske torsdag/fredag mer aktiva. Vi är också fortsatt i vår stage 1 box. Vi har dock inte mer än 3,5 procent ned till botten och en stängning därunder får betraktas som rejält negativt.

Själva har vi också varit aktiva på säljsidan. Det gäller fortsatta omstruktureringar i Supertrend portföljen (fd tillväxtportföljen). Två små poster i sjunkbomberna VNV och CINT avyttrades. Vi har också sålt Bahnhof som kommer med rapport nästa vecka. Här ånjuter vi istället en fin procentuell uppgång. Fortsatt utveckling beror förstås på vad rapporten förmedlar. Vi gillar förstås Bahnhofs filosofi och har varit trogna kunder länge. Men utöver bredband erbjuder Bahnhof oss tyvärr inte mycket, samtidigt som de höjt priset rejält det senaste året. Samtidigt kan andra operatörer erbjuda deals kombinerat med tv, stream och kanske framförallt sportkanaler. Deals som sänker priset på både bredband och tv-tittandet.


Vi har även släppt halva vår position i Evolution. Aktien gick under 30 WMA (150 DMA). En nivå vi likt Weinstein kommer nyttja allt mer vid uppbyggnaden av Supertrendportföljen. Vi satte sedan en säljnivå till 1200 kr och när aktien gick under detta följde vi upp med en första försäljning och tackar bolaget för fina 500%.


Vi har även agerat på köpsidan i utdelningsportföljen, men det spar vi till nästa inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst