måndag 9 november 2015

Nybliven ägare till Cellavision & I.A.R. Systems gör en 8-veckors

Cellavision kom idag med sin Q3 rapport. Företaget redovisade rejält förbättrad försäljning, marginaler och vinst. Framförallt drivet av efterfrågan från veterinär medicinska laboratorier i Nordamerika. Detta fick aktien att under hög volym och med ett "gap" lämna en 33 veckors sidledes bas.Cellavision är ett globalt medicinteknikföretag som egenutvecklar och säljer system för rutinanalys av blod och andra kroppsvätskor inom sjukvården. Analyserna utgör underlag för sjukdomsdiagnoser, t ex vid infektioner och allvarliga cancersjukdomar. Mer ingående uppgifter finns bland annat i detta inlägg från Aktieingenjören från 2014.

Vi har haft aktien, som om än med viss ryckighet visat på en stark tillväxt under de senaste två åren, under bevakning en längre tid. Kommande Q4 har de senaste åren också visat de bästa resultaten. Trots att det nu börjar bli trångt i portföljen köpte vi idag in aktien till 58,50 kr.Vi kan också konstatera att I.A.R. Systems, som vi nyligen adderade till portföljen, stigit över 20% från entrénivån på under tre veckor. Det innebär att vi automatiskt behåller aktien i minst 8 veckor för hopp om än högre nivåer. Tidigare har vi tillämpat regeln på Probi. Regeln finns därför att historien ofta visat att aktier med det beteendet blir till större kursvinnare och då vill vi inte sälja för tidigt (några garantier finns förstås inte).

3 kommentarer:

  1. Vad har du för riktlinjer/kurs mot Cellavision?

    SvaraRadera
  2. I princip brukar jag alltid räkna med en aktie stiga mellan 20-25% efter ett utbrott från någon av de formationer jag använder för köp. Det är den nivå O'Niel funnit att aktier stannar upp på för att bilda en ny bas. Då är också ett utmärkt läge att på nytt studera aktien och antingen ta vinsten eller satsa på vidare uppgång (med risk att ge tillbaka x%). Oftast vill vi köpa nära utbrottet. I det här fallet skulle det varit typ 56,50 kr. Men eftersom vi fick ett gap fungerade det inte. Vi hade kunnat vänta på rekyl, men den stora volymen gjorde att jag inte ville chansa. Räknat från 56.50 kr blir i så fall första målkursen cirka 70 kr. Om marknaden som helhet surnar till kan det i bland vara idé att satsa lägre, kanske på 15%. Glöm inte heller att skydda pengarna om det går neråt. Vi vill inte förlora mer än 8% om gudarna inte är med oss. Noteras bör också att Cellavision visat viss ryckighet i sin tillväxt även om jag tycker det blivit bättre. Detta case kanske därför inte uppvisar samma solida FA som t.ex. IAR. Potentialen känns samtidigt spännande.

    SvaraRadera
  3. Tack för snabbt och seriöst svar till en nybörjare! Din IAR var ju minst sagt vältajmad även om jag avstod just den.

    SvaraRadera