måndag 25 januari 2016

Trimmar Probi och Vitrolife i portföljen

Should I stay or should I go?
Eftersom trogen läsare vet att vi sedan en längre tid befinner oss i en björnmarknad, ja många talar om att den just anlänt, men vår definition är ju något striktare. Även inom björnmarknader kan vi dock finna upptrender och då kan vi köpa, om än med större försiktighet och kanske mindre marginaler. När marknaden befinner sig i en korrigering (som nu) är det dock behåll eller sälj som gäller.

Probi
Imorgon kommer Probi med rapport och aktien har gjort en viss comeback de senaste dagarna. Med god vinst i aktien avyttrade jag därför halva positionen idag till 125 kr (kom sedermera att stänga på 129 kr). En bra rapport kan naturligtvis lyfta aktien högre i första hand mot 140 kr (se grafen). Den som minns Q3:an kanske dock kommer ihåg att det fanns risk för att Q4 kunde bli ett andhämtningskvartal. Och utan trigger blir det svårt att stiga i en i övrigt nyckfull marknad, varför vi fann det som en god idé att säkra halva vinsten.

   
Vitrolife
Vitro har också rekylerat upp. Något aktien ofta tenderar att göra inför rapport (bokslut kommer dock först den 6 februari). Aktien brukar dock ha svårt att accelerera vidare efter rapporterna, även om Q3 definitivt var ett undantag. Idag handlades aktien under 10% från toppkurs, varför det även här kändes som en halvering av innehavet kunde vara rätt väg att gå. Att sälja är ju för övrigt den svåraste delen i aktiespelet. Kursmässigt fick jag här ett avslut till 253 kr (stängning på 251 kr).

2 kommentarer:

  1. Intressant blogg. Hur har resultatet varit för dig under 2015? Vi har inte samma stratergi när de gäller sparande men ändå kul att se olika perspektiv. Har du lust att länka min blogg?
    http://lifeismygoal.blogspot.se.

    Med vänlig hälsning,

    LIMG

    SvaraRadera
  2. Kul med läsare. Ett resultatet redovisades här; http://aktieraven.blogspot.se/2015/12/investeringsaret-2015-vi-ser-bakat-for.html

    Sedan dess har ju dock portföljen tappat en del, kanske omkring 10-12%.

    Du finns nu med i blogglistan!

    SvaraRadera

Mest läst