lördag 26 november 2016

Black Weekend hos Aktieräven

Black Friday, en amerikansk sed myntad efter att invånarna i Philadelphia under 60-talets början, förmodligen likt svarta myror, börjat vallfärda till köpcentren dagen efter Thankgiving. Sedan några år också ett sätt att starta julruschen i Sverige.

Personligen tycker jag den tidigare svenska traditionen att starta julhandeln med julskyltning i samband med första advent var betydligt trevligare. Finner dessutom på Prisjakt att erbjudandena inte heller alltid är de bästa just denna dag. TV rabatterna är exempelvis bättre under mellandagarna och vitvaror fyndas bäst på sommaren.

Men drygt 30% på en robotdammsugare är svårt att motstå och om det innebär att undertecknad kan undvika delar av julstädningen, så kanske det kan bli en av årets bästa affärer? Sen måste förstås smårävarna dresseras till att hålla golvet fritt från kläder och leksaker. En inte helt lätt uppgift.

Tyvärr har vi inga börsaffärer att bjuda på. Svarta börsdagar vill man ju också helst undvika, såvida man inte ligger helt i cash.  Nedan har vi dock skakat fram en lista på aktierna med högst relativ styrka just nu. Funkar kanske bäst för att hitta kortsiktiga affärer, men kombinerat med lite canslim går det ibland att gräva fram lite längre case.

RS 20161125

Noterar för övrigt över 500 följare på Twitter. Blir kanske lite single malt efter middagen ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst