tisdag 22 november 2016

Teckna eller inte teckna?

Det är en av många frågor. Men för tillfället i princip dagligt återkommande, eftersom en uppsjö bolag just nu antingen vill debutera på börsen eller sprida ägandet .

CANSLIM investerare uppmanas allmänt vara skeptiska till IPOs. Dels eftersom den fundamentala historiken ofta är bristfällig, dels för att det inte finns någon prövad kurs att förhålla sig till. Samtidigt kan det förstås vara lockande med ett eventuellt snabbt klipp, alternativt verkar bolaget så pass spännande att man gärna vill vara med från starten.

En kombination av de senare gjorde också att vi slängde in en anmälan till Alligator Bioscience. Däremot avstår vi Sernecke. För som kablades ut på Twitter: Varför teckna Sernecke när man istället direkt kan köpa Magnolia Bostad? Den senare kom ju också med en mycket stabil rapport idag. I vanlig ordning handlades dock aktien ner, likt många andra bra rapporter den senaste perioden. Vi behåller dock definitivt vår tro på Magnolia, trots lite sned kurs sedan en tid.


För den som vill fördjupa sig i stundande börsnoteringar är för övrigt nyemissioner.se ett bra startställe. För egen del ligger prospekt för Volati, Multidocker och AppSpotr i surfplattan, redo för en överblick. Alla tre utan löjliga teckningsintervall. Sedan återstår frågan: Teckna eller inte teckna? Och förstås - hur minimal blir tilldelningen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst