måndag 7 november 2016

"Hur man räddar sina pengar vid en Trump seger"

Imorgon, eller mer exakt natten till onsdagen, ska det alltså avgöras om världens alla marknader ska rasa ihop (Trump) eller om livet ska gå vidare som vanligt (Clinton). Det är i alla fall caset om vi köper mediabilden. En av tabloiderna hade på löpet igår en text om att tidningen tydligen vet: "Hur man räddar sina pengar vid en Trump seger". Eller snarare de experter man tydligen frågat. Det bör också innebära att experterna vet vad som kommer hända vid en Trump-seger. Något troligen inte ens Trump verkar veta. För den som ändå vill spekulera har Bloomberg en fusklapp här - Here's Your Cheat Sheet for How Markets Will React to the Election.

För oss själva kanske detta citat på Trader Planet är bättre att utgå ifrån?
"A reaction to the election outcome is likely, as it is a good short term money making opportunity. Don’t’ be fooled into thinking that it is the tie breaker for a new market move though."


 
Att många på marknaden dragit i handbromsen har ju varit tydligt den senaste veckan. När jag i helgen gjorde en snabb översyn av Large Cap kunde jag endast finna en aktie som har en högre kurs efter sin Q3 rapport än före densamma. Vilket bolag det gäller finner du i grafen längst ner.

Överlag har det än så länge varit ganska hopplöst att hitta köplägen baserade på rapportperioden. Inte på grund av rapporterna, många Q3:or har varit riktigt bra, utan för att presidentvalet lagt en våt filt över marknaden.

Fördelen med rekyler är dock att vi får tid till eftertanke, analys och nya möjligheter när det vänder. En sak att hålla koll på är de bolag som visat bäst relativ styrka i nedgången. På Large Cap får Electrolux hittills anses vara ett sådant.

Ett annat avgörande är om man ska sitta uppe och följa Filip & Fredriks valvaka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst