söndag 13 november 2016

Make your portfolio great again!

Din portfölj kanske mår alldeles utmärkt? Och som svensk ska väl inte Aktieräven heller klaga, så länge vi håller oss över världsindex eller allra lägst överträffar inflationen. Men ...

Om vi nu vill ha en riktig "Trump-portfölj". Det vill säga en riktig vinnare. Behöver vi kanske justera strategin något. Med vinnare avses presidentvalet. Vet för övrigt inte mycket om hans investeringar. Av de notiser som lästs, så verkar framgången variera. Samtidigt så möts vi alla av förluster och mycket av framgången avgörs ju av hur dessa hanteras (cut them short). En annan fråga för Trump blir nu vem som ska förvalta hans tillgångar under presidentperioden?

Själva behöver vi framförallt, vilket hintats om tidigare, få till bättre flyt i försäljningarna. Ett sätt är att tydligare jobba mot riktkurser. Grundstrategin säger att vi bör ta de flesta vinsterna vid 20-25%. Alltför många gånger har vi blivit hängande vid den nivån för att vänta på nästa lyft. Med risk att istället mötas av en snabb nedgång. Inför 2017 blir nu ambitionen att ta vinsten, alternativ begränsa väntetiden för ett lyft till förslagsvis cirka 8 veckor? Det finns ju heller inget som hindrar att vi köper tillbaka aktien om lyftet kommer senare. Utöver detta har vi förstås sedvanliga signaler som exempelvis brott av 50 veckors MA, etc.

För övrigt kan vi konstatera att Materials och Industrials varit de sektorer som gått bäst efter valet. Kanske inte riktigt tillväxtbranscher, men tydligen områden som the president-elect och hans följare hoppas ska få nya glansdagar:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst