onsdag 12 april 2017

En kopp kaffe i Paradox, men Billerud är inte bjudna

Spelbolaget Paradox fortsatte uppåt igår med 3,7 procent. Placera noterar vidare att aktien stigit drygt 23 procent sedan årsskiftet. 

Robur har tillhört köpsidan och har ökat innehaven i Paradox med 5 miljoner aktier. SHB Fonder har även de varit flitiga köpare och tillhör nu de större ägarna med 2,4 miljoner aktier. Spiltan som fortfarande är tunga i aktien tillhör de som avyttrat en del av sitt innehav.

Själva noterar vi att aktien brutit upp från en cup-with-handle med en köppunkt på 61 kr. Aktien handlas nu kring 64 kr, vilket är väl mycket över KP, men en mindre rekyl skulle kunna öppna för att fylla på positionen?



Vårt turn-around spel BillerudKorsnäs har vänt både hit och dit. Bolaget har visat tecken om att de är på rätt väg, men återkommande problem i maskinparken förföljer bolaget. Med veckans vinstvarning utlöstes definitivt vår säljtrigger (-8% från KP) och BK får nu lämna portföljen.

4 kommentarer:

  1. Paradox är helt enkelt bäst, koppformation eller inte :) aktien har nu trillat upp till 19% av min portfölj :-) Kommer säkert en liten rekyl nedåt nu för att plocka hem vinster och möjligen när Q1-rapport kommer in, men tvivlar inte på att det snart är dags uppåt när PDXcon varit samt Q2 kommer in.

    SvaraRadera
  2. 19% där ligger man i lä! Paradox ser stark ut just nu och inte finns det många motstånd på ovansidan. Snart ATH?

    SvaraRadera
  3. Glad påsk Räven!

    http://aktiepappa.blogspot.se/2017/04/glad-pask-med-investeringsvinkel.html?m=1

    SvaraRadera
  4. God fortsättning Aktiepappa, eller hur termen nu lyder ...

    SvaraRadera

Mest läst