tisdag 18 juli 2017

Ett gästspel i SSAB

En bekant sitter med en position i SSAB och undrar hur vi tycker man bör agera inför rapporten på torsdag. Sälja eller ligga kvar? Eftersom vi själva inte är positionerade i aktien eller har den på bevakningslistan, så blir tankarna därefter.

Enligt Hitta Kursvinnare ser analytikerna ut att räkna med höjd försäljning och vinst, om än inte något jättelyft. Tittar man i övrigt på den negativa försäljningstrenden så förstår man varför vi inte varit intresserade av bolaget. Även vinstkurvan ser obehaglig ut när den pendlar upp och ner.

Något som också gör en lite orolig när det gäller large cap är tendensen att marknaden tycks hamnat lite för högt i prognoserna för flera bolag, exempelvis; Atlas, Getinge, Sandvik.

Grafiskt tycks det se bättre ut för SSAB. Under året har aktien visserligen konsoliderat inom en range av 28-32 kr, efter att ha stigit kraftigt under hösten 2016. Nu har den dock brutit upp ovan topparna på 34 kr och visat relativ styrka. Om rapporten bara skulle bli en mindre besvikelse finns ett starkt stöd runt 31 kr. Det skulle innebära att man ger tillbaka 12% från dagens kurs.

Kommer däremot rapporten in positivt skulle vi i första hand ta sikte på 40 kr. Om vi bara satt med en mindre vinst i dagsläget skulle bettet bli på en hyfsad rapport. Hade vi haft en större vinst och kanske också en större position skulle kanske den klassiska sälj hälften vara ett alternativ. Återstår att se vad vår bekant gör?

SSAB B
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst