fredag 14 juli 2017

Winter is coming ...

Ingen större följare av Game of thrones, men även som strötittare har man fångat upp frasen om den ankommande vintern. Efter att nu ha återvänt från de varma breddgraderna runt Medelhavet och morgonlandat på ett +5C Arlanda, fick man också raskt påminnelsen om att nu toppar året. Visst har vintern sina förtjänster, inte minst härlig utförsåkning. Fast då måste man bege sig norr eller söderöver. Ja, inte ens längdåkning går ju längre att bedriva på de breddgrader där vi har vår lya.

När vintern kommer till aktiemarknaden är lite mer ovisst. Lite likt GoT faktiskt. Inför sommarledigheten valde vi också att lätta på portföljen. Inte därför att vi ser en omedelbar nedgång, men några knepigheter kunde antydas. Huvudskälet till förändringarna var dock att vi laddar för en nystart under hösten. Vi vill också ta lite vinst ibland. Det är ju därför vi är med och spelar.

När trenden är under press kan det också vara läge att lätta på några positioner. Den som följer Twitter kunde också se att EVO fick utgå tillsvidare.

I Nasdaq gick det ju exempelvis att se en dubbeltopp. Den är nu utmanad i och med dagen och vi bevakar givetvis styrkan i upptrenden.

NASDAQ

OMX30 går som oftast samma väg. Den lägre omsättningen på sommaren gör förstås analysen lite knepigare. Vi känner dock ingen stress att ta nya positioner, men visar sig något läge efter rapporter kan vi trycka på köp från hängmattan.

OMX30
 
 
DAGENS RAPPORT
 
Addtech får bli dagens rapport. Bolaget har länge funnits på vår bevakningslista. Nu visar man en resultatökning med +26% efter skatt och ett ROE på 28%. Betyget utifrån pressmeddelandet får bli 4 (på den gamla betygsskalan 1-5). Aktien föll dock tillbaka drygt 1,5% och tekniskt ser vi inget omedelbart köpläge.
 
Addtech
 
 

1 kommentar:

  1. eToro is the #1 forex broker for beginning and professional traders.

    SvaraRadera