torsdag 20 juli 2017

Börsrapporter vi gillat och varför vi inte köpt ...

Q2:orna duggar tätt och reaktionerna är minst sagt blandade. Ericsson kräftgång var väl inte direkt oväntad och inlägget från förra hösten känns fortfarande relevant - Veckans Graf: Är Ericsson B köpvärd? En aktie som tidigare gjort mycket gott för portföljen fick också känna på en käftsmäll. Probi dunsade tillbaka över 20% på en rapport med bland annat sämre marginaler. Ett nutida innehav - Magnolia föll också på dagens rapport om än inte lika illa. Vet inte vad marknaden hade hoppats, men bolaget fyller på med byggrätter och att resultatet varierar mellan kvartalen är ju inget nytt?

Kanske roligare att titta på positiva rapporter. Framförallt är det ju här vi kan vaska fram nya köp. Några av de vi gillat hittills är:
 • Addtech
 • Biotage
 • Byggmax
 • NetEnt
 • NOTE
 • Proact (finns i portföljen. Ingen snabbväxare, men tuffar alltjämt på i rätt riktning)
 • Vitrolife
Även kul att se Betsson visa lite gott gry!

I några av aktierna ovan drog kurserna väl mycket från vår tänkta köppunkt. I andra kvarstår köplägen eller kan återkomma. Men, eftersom marknaden för närvarande får anses vara i nedtrend, så säger ju vår strategi att vi bör avvakta med köp.

Trogen läsare vet också att vi lättat på portföljen inför sommaren. Förutom att vi vill ta vinst ibland har vi ju noterat flera ofördelaktiga tecken. Det främsta var att distributions-dagarna hopade sig (det vill säga säljdagar med relativt hög omsättning). Och trenden har sedan dess varit negativ. Vi skrev också att "vi bevakar givetvis styrkan i upptrenden" - se Winter is coming.

Den styrkan avtog också nästan omedelbart och förbyttes istället i mer sälj under hög volym. Inget gynnsamt tecken. Vi bidar vår tid, läser fler Q2-rapporter och framförallt försöker njuta av ledigheten.

SIX

1 kommentar:

 1. There's shocking news in the sports betting industry.

  It has been said that any bettor needs to see this,

  Watch this or quit betting on sports...

  Sports Cash System - SPORTS GAMBLING ROBOT

  SvaraRadera