onsdag 5 juli 2017

Beach 2017 - vi hårdbantar portföljen inför semestern

Aktieräven-portföljen har ju varit ganska intakt under en längre period. Inget fel i det. Särskilt inte som den snittat närmare +45% på årsbasis när det varit som bäst.

Nu har vi dock påbörjat en hårdbantning a la beach 2017. Skälen till det är flera. Har tidigare nämnt att det känns som vi behöver en nytändning och eftersom det redan är väl många bolag i väskan, så kan vi behöva minska för att sedan öka. Vidare vill vi ju helst sälja på vägen upp och vid någon tidpunkt måste man ju ta vinst. Dessutom gillar vi inte den setup som bildats i flera index de senaste månaderna.

OMX30

Vi bör till exempel sedan maj kunna räkna in minst fyra distributions-dagar. De finns också tecken på "stalling action", det vill säga dagar med hög omsättning, men minimal uppgång. OMX30 har också gått under sitt 50MA. Gårdagen bjöd visserligen på en stark rekyl, men omsättningen var samtidigt blygsam. Just den här upprekylen blir intressant att bevaka. För om den misslyckas kan mer sälj vara på sin plats? Om inte kan vi förhoppningsvis hitta köplägen i nedtryckta snabbväxare?

Juli är inte heller känd som den starkaste börsmånaden, och med några kommande resor och häng i sommarstugan är det skönt att ha en tightare portfölj att hantera från poolkanten.

Aktier som hittills fått utgå är:

HiQ på 59 kr (+60% inklusive fet utdelning)
KnowIT 131kr (+100% exklusive utdelning)
Invisio 86,25 kr  (+20% exklusive utdelning)

... Men som vi också kan tänka oss köpa på nytt om läget är rätt. Särskilt KnowIT har haft ett flertal tighta veckor som kan/kunde resulterat i ett potentiellt utbrott.

KnowIT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar