torsdag 23 augusti 2018

Silverräven stuvar om i magiska portföljen.

Det har blivit hög tid att omsätta Silverrävens portfölj som bygger på strategin den magiska formula. Investeringsstrategin ”The Magic Formula” är baserad på Joel Greenblatts "En liten bok som slår aktiemarknaden”. Ursprungligen var tanken att byta aktierna vid två tillfällen per år, men som det här året varit har mycket hamnat på undantag. Så nu kör vi allt på en gång.

Hur har det då gått?

Att strikt följa rankingen (köpa de 20 högst på listan) på Börsdata hade resulterat i en nedgång på -5,9%. OMX steg under samma period med 3,3%. Den som minns vet att vi begränsade till large och mid cap bolag. För övrigt var det första året sedan 2008-2009 som den magiska portföljen backade under ett år (Börsdatas backtracking funktion)..

Greenblatt har dock inget krav på att man måste välja alla från toppen och ner. Silverräven gjorde istället urvalet från topp 40 och begränsade sig till ett bolag per bransch. Vi lät även Tomra som redan fanns i portföljen ligga kvar även om den inte hade något med MF att göra. Båda dessa val visade sig vara lyckade. Trots att Fingerprint ingick, så blev resultatet från första inköp + cirka 11%, inkluderat utdelningar. Swedish Match, Axfood och Acando var några lyckade innehav. Handelsbolag som KappAhl och Classe drog åt andra hållet.

Just nu sitter vi med aktuell MF lista och klurar på vilka 20 bolag som ska få förtroendet kommande år. Vi behåller tanken om sprida oss på många branscher. Tomra får också vara kvar, men vi säljer av så alla innehav har i princip samma vikt. Bolag som ingått i portföljen, kvarstår på listan och som i princip ligger oförändrat, får också kvarstå, exempelvis Concentric och Engelska skolan. Några högrankade som sjunkit under året lär också bli kvar, men då måste vi också fylla på med fler aktier för att jämna ut vikterna.

Silverräven följer du live på Shareville. I övrigt återkommer han med en uppdatering här när portföljen är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst