tisdag 8 december 2015

Ajdå! Börsen rasar och vi köper Betsson

Köpt Betsson
Har tidigare puffat för att Betsson kunde vara intressant om aktien bröt upp ur sin sidledes formation. Det infriades nyligen, bland annat påhejat av en positiv analys från DNB. Betsson tog sig över 157 kr och vår möjliga entrenivå under hög volym. Aktien stod som högst i 160 kr och noterades utanför bollingerbandet. Med en i grunden positiv syn på den närmaste framtiden tänkte jag det kunde vara trevligt att addera en gammal favorit till vår portfölj. Placerade därför ett köp innanför bollingerbandet på 154 kr för att fånga en rekyl. Vilken naturligtvis träffades när börsen surnade till rejält.Gruvfrossa
Det var alltså innan börsen drabbades av den så kallade gruvfrossan! Frossan tog oss under förra botten, vilket också skickar in oss i en ny negativ trend. Vi får sålunda börja leta efter en ny follow-thru och tills dess agera mera defensivt.


Så frågan nu är om detta är en urblåsning inom råvarusektorn (Five reasons it’s still too early to buy commodities stocks) eller en allmän större svacka. Sett till distributionsdagar både för OMX och Nasdaq låg en rekyl i korten och sett i backspegeln borde vi kanske varit mindre triggerhappy. Samtidigt finns det de som menar att de sänkta råvarukostnaderna ger ett bra bidrag till tillväxten; OPEC Provides Economic Stimulus Central Bankers Can't or Won't. Vad väger tyngts i placerarvågen?


Update 10/12:
Affärsvärlden kom i veckan med köp för Betsson, å andra sidan var man negativ till Securitas förra veckan.

"Betsson värderas med en ­liten rabatt relativt Unibet, vilket är motiverat. För 2016 och 2017 landar ev/ebit på 17,5 respektive på 15,1. Även om det inte är uppenbart fyndläge så är det fortfarande köpvärt givet att det också innefattar en direkt­avkastning om minst 3 procent i dagsläget. I en omvärld som har svårt med tillväxten så erbjuder gamblingaktier som Betsson en attraktiv exponering mot en sektor med hög strukturell tillväxt och lönsamhet. Köp med riktkurs 185 kronor."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst