torsdag 10 december 2015

Aktiespararnas småbolagsspecial - några guldkorn?

Småbolagsspecial
Satt och skrev på ett inlägg om Aktiespararna som hakar på trenden om småbolag. De gör i senaste numret en djupdykning i, som de skriver, småbolag med potential. Exakt hur de valt ut de tretton de tittar närmare på är för mig inte helt klart. Det handlar tydligen om något tvärsnitt av värde- tillväxt och förhoppningsbolag? Bolagen är Alltele, Lammhults, Kabe, Artic Papers, Cloetta, Doro, BE Group, G5, Svedbergs, Svolder, Fingerprint, Sensys, Invisio.

Naturligtvis blev Räven intresserad av syna några av dessa även grafiskt. Blev dock avbruten när börsen skakade till, så diagrammen är några dagar gamla. Här kommer dock analysen så här långt. Kanske uppdaterar med något eller några bolag till från listan. Svedbergs verkar dock svagt omsatta, Doro är känd sedan tidigare, likaså Fingerprint och vissa nischer inom trä kan mycket väl vara tillväxt, men knappast Artic Paper, eller?

Alltele
Bara namnet ALLTELE känns rätt trist och kursutvecklingen är inte mycket roligare. Ska vi tro att det finns potential i aktien får den först visa vinst samt pallra sig upp över 200 MA.


KABE 
KABE tillhör de mer lovande på listan. Har ökat sin vinst de senaste kvartalen och driver således åt rätt håll. Nu känns inte "Camping" som tillväxt, utan mer som något från förra seklet. Husbilarna lär dock ta över från vägsniglarna. Men så är jag inte inläst på branschen heller. Pratar vi istället "Outdoor" känns det å andra sidan lite mer i tiden.G5 Entertainment
G5 ENT verkar gå mot en ny vår? För cirka tre år sedan bröts deras så fina vinstutveckling, vilket naturligtvis gjorde att även kursen vände söderut. Försäljningen har dock ständigt ökat. Kan man nu träffa rätt i sina spel, samtidigt som man kan hålla koll på kostnaderna för marknadsföring och personal kan förhoppningsvis tillväxten även omsättas i vinst. Stabilitet är dock inte synonymt med G5! Bevakas.

För den som vill fördjupa sig finns Aktieingenjörens relativt nyutkomma analys.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst