onsdag 2 december 2015

Avanzas 10 köpfavoriter i december. Något för oss?

Vi handlar inte på tips, men bra tips kan få oss att handla
 Det vill säga man bör alltid följa sin egen strategi, men samtidigt går det inte att ha koll på allt och då är det alltid intressant att se vad andra tittar på. Det kan ju finnas något värt att begrunda närmare. Nu senast tittade jag på Avanzas återkommande månadsaktier och tänkte dela med mig av resultatet. Inledande text är Avanzas/Placeras kommentarer:

Placeras köpfavoriter december

Bravida: Hittills har sju bolag köpts i år och vi räknar med mer förvärv under nästa år. Det är ett stabilt företag som gynnas av byggboomen och kan leverera attraktiva utdelningar framöver.

Bravida har varit en av få IPO:s jag övervägt att teckna den senaste tiden. Nu blev det inte så, men det finns alltid en "second time" att ta position. Rapporten nyligen verkade bra, även om jag inte tittat på detaljerna. Aktien har också visat bra styrka den senaste tiden och vi är väl sent ute för ett köp. Dock klart väl värd att bevaka.


Nobina: Bussoperatören visade upp en stark rapport. Bolaget har god tillväxt och en stark underliggande lönsamhetstrend i dagsläget. Aktien kan bli en riktig högutdelare på sikt.

Har inte kollat FA, men Avanza gillar. Befinner sig just nu i ingenmansland, men 50 dagars MA närmar sig och det kan vara värt att ha koll på reaktionen för den intresserade av Nobina. Låg omsättning.
 
 
Betsson: Nätspelsbranschen har fortfarande en stark underliggande tillväxt som inte påverkas mycket av konjunkturen. Aktien har underpresterat mot Unibet en tid men efter en bra rapport ser vi god chans till det omvända. Attraktiv direktavkastning.

En favorit som alltid finns på bevakningslistan. Trendar sidledes och vi bevakar utbrott.Scandi Standard: Aktien har utvecklats sämre än övriga börsen sedan noteringen förra sommaren, bland annat till följd av tidigare problem i Norge. Ett nytt avtal med Coop väntas ge en bättre tillväxt nästa år och direktavkastningen de kommande åren ser klart attraktiv ut.

Kycklingfarmare som likt höns har svårt att lyfta. Finns roligare aktier just nu.NCC: Byggbolaget väntas ha en relativt hög tillväxt i år och efter en trist kursutveckling ser vi en god anledning att återkomma till aktien som erbjuder en generös direktavkastning.


Har noterat bloggrannar som oroar sig över utdelningen efter att bolaget planeras att splittas. Finner just nu Bravida mer intressant i byggbranschen.

Haldex: Fordonsunderleverantören har haft ett motigt första halvår men givet den stora exponeringen mot den goda USA-konjunkturen och den allt bättre Europa-konjunkturen tycker vi värderingen är attraktiv på dagens nivå.

Vänt på 200MA i veckografen. Har mer att bevisa.

Byggmax: Efter ett starkt 2014 är inte jämförelsetalen för innevarande år lätta, men tillväxtutsikterna är fortsatt ljusa och aktien lockar med hög direktavkastning.

En favorit bland fonderna och sådana bör alltid bevakas. Den köpsugne som gillar FA kan slå till nu eller på rekyl ned mot 82,50 kr.Diös: Fastighetsbolaget har nu integrerat Norrvidden och lönsamheten har börjat stärkas. Akten är attraktivt värderad och har en av de högsta direktavkastningarna i branschen. Läs vår senaste analys här.

Skulle jag köpa utdelning, skulle jag nog köpa Diös ...

Indutrade: Mycket aktiv förvärvare av industriföretag. Bolaget har lyft intäkter och orderingång. Även på sista raden väntas god tillväxt den närmaste tiden. Här är vår senaste analys av bolaget.

Ett tidigare innehav som alltjämt är intressant. Stabilare tillväxtmaskin är svårt att finna. Just nu är kursen dock väl utsträckt. Invänta bättre läge.

Inwido: Aktien handlades länge under introduktionspriset trots att tredje kvartalet var starkt. Årets resultat tyngs av engångsposter men rensat för dessa, och framför allt på nästa års vinstprognos, är värderingen intressant.

Vet inte mycket om detta bolag. Ser likt Byggmax ut att vara en fondfavorit. Får dock hoppas de levererar bättre fönster än Ekstrands? Sitter just nu hemma med ett sprucket isolerglasfönster och en otät och kärvande balkongdörr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar